Gasellföretag

Bokföring och redovisning för gasellföretag och tillväxtbolag

Fontän och restaurang vid Nacka strand

Det gäller att ha ordning på ekonomin när man växer snabbt. De är vanligt att gasellföretag (tillväxtföretag) växer så snabbt att ekonomifunktionen inte hinner med, vilket kan skapa en rad olika problem som att bokföringen brister i kvalitet, att företagsledningen inte får bra beslutsunderlag eller att likviditeten blir ett stort problem. Vi på Omega Ekonomi är experter på tillväxtföretag.

Vi ser till att er bokföring alltid fungerar utmärkt och att ni får rapporter och bra beslutsunderlag fortlöpande. Och vi bevakar likviditeten åt er. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med snabbväxande företag. Kontakta oss så berättar vi hur ni kan få en ekonomifunktion i toppklass, vilket ni behöver och förtjänar.

Vad är ett gasellföretag?

Sedan år 2000 rankar Dagens Industri Sveriges mest framgångsrika företag. DI:s kvalificering för ett gasellföretag grundar sig på företagens senaste fyra bokslutsår och värderar ökningen i olika nyckeltal, men omfattar även kriterier som en sund finansiering och att företaget vuxit organiskt och inte genom förvärv. Under 2019 kvalade 1 216 svenska företag in som gaseller och belönades med priser under galakvällar runtom i landet. DI arrangerar även nätverksträffar för alla gasellföretag över hela landet varje vår.

På Dagens Industris hemsida kan du se om ditt företag är ett gasellföretag. Begreppet gasell myntades på 80-talet av den amerikanske ekonomen David Birch som ansåg att de flesta nya arbetstillfällena i USA skapades av små snabbväxande företag till skillnad mot stora företag som i högre grad minskar sysselsättningen pga att de måste effektivisera.

Krav för att räknas som en gasell

  • Enligt senaste bokslutet ska omsättningen ska vara minst 10 mkr.
  • Omsättningen ska ha fördubblats under de senaste fyra åren (inte årligen, utan under en fyraårsperiod).
  • Omsättningen ska ha ökat varje år senaste tre åren.
  • Minst tio anställda.
  • Positivt rörelseresultat under fyra senaste bokslutsåren.
  • Vuxit organiskt och inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.

Namn / Företag

E-post

Telefonnummer

Meddelande

Kom förbi på en kaffe eller te

Vi älskar att prata ekonomi. Kontakta oss gärna genom telefonnumret nedan. Vill du bli uppringd? Då är du välkommen att fylla i kontaktformuläret eller maila oss så hör vi av oss.